Totti over megatransfer Higuain: Buitenlanders hebben geen clubliefde meer

Totti over megatransfer Higuain: "Buitenlanders hebben geen clubliefde meer"

26-07-2016 19:21

Francesco Totti heeft flink uitgehaald naar Gonzalo Higuaín. De spits verkast van Napoli naar Juventus en de ster van AS Roma begrijpt hier weinig van.

In gesprek met La Gazzetta dello Sport steekt Totti zijn frustratie niet onder stoelen of banken. "Voetballers zijn tegenwoordig net nomaden. Het enige wat ze doen is het geld achterna zitten. Hun hart volgen ze niet", aldus de Italiaanse aanvaller.

Totti kwam zelf enkel uit voor AS Roma, maar ziet spelers dus steeds vaker vertrekken. "AS Roma is mijn passie. Als ik voor het geld had gekozen was ik tien jaar geleden wel vertrokken, maar dat deed ik niet. De kleuren van Roma zijn mij veel meer waard", vervolgt hij in de Italiaanse sportkrant.

"Maar kijk wat er met Higuaín aan de hand is", reageert Totti op de megatransfer van de Argentijn van Napoli naar Juventus. "Het is een ramp. Er zijn maar weinig buitenlanders tegenwoordig met clubliefde zoals bijvoorbeeld Diego Maradona, dat heeft allemaal te maken met mentaliteit. Daar zit het probleem."