Sporting presenteert vijfjarig kankerpatiëntje: 'Grote naam, grote aankoop'

Sporting presenteert vijfjarig kankerpatiëntje: 'Grote naam, grote aankoop'

26-07-2016 14:34

Een schitterend gebaar van Sporting Portugal. De topclub uit de Primeira Liga heeft deze week de vijfjarige Francisco gepresenteerd als nieuwste 'aankoop'.

Francisco zette maandag als volwaardige versterking van Sporting zijn handtekening onder zijn eerste contract, in het bijzijn van clubpresident Bruno de Carvalho. "Het is een eer om Francisco naar onze club te kunnen halen", aldus de preses.

De kleine Francisco, die is vastgelegd als twaalfde man, trapte vervolgens af voor de eerste oefenwedstrijd van Sporting, onder toeziend oog van 30.000 toeschouwers. De Carvalho: "Hij is de grote aankoop van de dag. Een grote naam, over wie iedereen het zal hebben en wie voor alles staat waar Sporting ook voor wil staan. De club is 110 jaar oud en met mensen als Francisco plakken we er met gemak nog 110 jaar aan vast."

De 'presentatie' van Francisco staat in het teken van Make A Wish. De kleine Portugees voert al bijna zijn hele leven een verbeten strijd tegen kanker en heeft als wens ooit speler van Sporting te worden. Die wens ging maandag dus al in vervulling.