Oud-doelman van KV Oostende: ''Vertrek van Lukaku hoeft geen aderlating te zijn''

Oud-doelman van KV Oostende: ''Vertrek van Lukaku hoeft geen aderlating te zijn''

26-07-2016 14:08

Christophe Lycke stond van 1992 tot 1994 onder de lat bij KV Oostende. De 50-jarige ex-doelman laat in Het Nieuwsblad zijn licht schijnen over de Kustboys en het komende seizoen. Hij denkt dat de club Europees voetbal kan halen.

Lycke is namelijk van mening dat Oostende zich alleszins heeft versterkt deze transferperiode. ''Met Silvio Proto kwam er een puntenpakker bij en hij zal de verdediging meer zekerheid verschaffen dan Didier Ovono. Al vind ik ook dat er in de defensie een patron moet opstaan. Zarko Tomasevic of Mathias Bossaerts? Iemand moet die rol overnemen van David Rozehnal, want die zal niet eeuwig meedraaien en er werden vorig jaar al te veel tegengoals geslikt.

KV Oostende zag met Jordan Lukaku wel een sterkhouder vertrekken. De Rode Duivel maakte een mooie transfer naar het Italiaanse Lazio Roma. Volgens Lycke hoeft het verlies van Lukaku geen aderlating te zijn. ''Jordan was aanvallend sterk, maar liet vaak ruimte in zijn rug. Mannen als Tomasevic of Antunes kunnen die leemte op links opvullen. Het wordt voor Yves Vanderhaeghe vooral zaak om alle karakters bij de les te houden'', besloot hij.