Kortrijk-voorzitter Allijns haalt zwaar uit naar Jacky Mathijssen

Kortrijk-voorzitter Allijns haalt zwaar uit naar Jacky Mathijssen

26-07-2016 11:00

Jacky Mathijssen mag in Het Belang Van Limburg zijn voorspelling geven voor het komende seizoen, en hij is heel duidelijk. KV Kortrijk is voor hem een degradatiekandidaat. Voorzitter Joseph Allijns reageert meteen via Twitter.

Mathijssen is niet mals voor de Kortrijkzanen, die volgens hem alle stabiliteit kwijt zijn. "Kortrijk is de laatste jaren een stabiele club geworden. Maar dat is volgens mij verleden tijd. Ik reken KvK dit seizoen bij de kandidaat-dalers. En dat om meerdere redenen. Eerst en vooral waren er grote problemen langs de lijn. De formule met Belhocine als coach en iemand daarnaast die zich laat misbruiken voor zijn diploma, blijft vraagtekens oproepen. Ja, er is nu duidelijkheid. Maar dat neemt niet weg dat ik moeilijkheden voorzie in de kleedkamer."

"Verder zie ik kwaliteitsverlies. Onder andere Chanot en Tomasevic zijn vertrokken, de inkomende transfers maken weinig indruk. In het verleden hadden ze met Patrick Turcq een degelijke sportief directeur. Die is nu weg. Een verlies. Ik voorzie dus een terugval. Allicht ziet de buitenlandse investeerder het niet zo. Die gaat ervan uit dat het niet fout kan gaan. Tot hij ziet dat het tegendeel waar is. En dan gaan de poppen aan het dansen. Het wordt in mijn ogen knokken voor het behoud. Kortrijk maakt deel uit van het kransje degradatiekandidaten."

Allijns maakt op Twitter meteen duidelijk wat hij vindt van die analyse. Iets zegt ons dat Mathijssen niet snel de nieuwe coach van KV Kortrijk zal worden.