'STVV maakt gebruik van netwerk Duchâtelet en wil ex-speler van Tottenham'

'STVV maakt gebruik van netwerk Duchâtelet en wil ex-speler van Tottenham'

26-07-2016 08:54

Sint-Truiden opent zaterdag het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Lokeren. De selectie van STVV is echter nog niet helemaal rond. De club is op zoek naar versterking en haalt mogelijk een bekende van Roland Duchâtelet.

De eersteklasser heeft volgens Het Belang van Limburg de Spanjaard Cristian Ceballos op het oog als versterking. De 23-jarige aanvallende middenvelder komt uit het netwerk van sterke man Roland Duchâtelet. Ceballos staat namelijk onder contract bij Charlton Athletic, de Engelse derdeklasser die ook in handen is van Duchâtelet.

Ceballos speelde in de jeugdopleiding van FC Barcelona, toen hij in 2011 werd weggeplukt door Tottenham Hotspur. Hij was zeer trefzeker voor de U21 VAN de Spurs, maar tot een debuut voor het eerste elftal kwam het niet. In 2013 leende Tottenham hem uit aan het Portugese Arouca en in de zomer van 2015 mocht hij transfervrij vertrekken uit Londen. Ceballos koos voor Charlton Athletic, maar het afgelopen seizoen speelde hij slechts zeven matchen. Mogelijk biedt een overgang naar de Kanaries uitkomst voor hem.