'Leicester vreest nieuw Kanté-scenario en betaalt hoge prijs voor succes'

'Leicester vreest nieuw Kanté-scenario en betaalt hoge prijs voor succes'

26-07-2016 00:08

Leicester City moet vol aan de bak om de kampioensploeg van afgelopen seizoen in stand te houden. De naar Chelsea vertrokken N'Golo Kanté sloeg onlangs een sterk verbeterd contract af en nu hoopt de club van manager Claudio Ranieri vijf andere spelers wél aan boord te houden door ze een hoog salaris aan te bieden. 

Kasper Schmeichel, Danny Simpson, Danny Drinkwater, Jeffrey Schlupp en Riyad Mahrez hopen door The Foxes flink beloond te worden voor hun aandeel in de sensationele landstitel van afgelopen seizoen. Met name het langer binden van Speler van het Jaar Mahrez (foto) heeft prioriteit.

De Algerijnse sterspeler staat in de belangstelling van onder meer Chelsea en Arsenal. Leicester wil hem ruim 120.000 euro per week gaan betalen. Jamie Vardy, die eveneens op het verlanglijstje van Arsenal stond, kon op die manier binnenboord worden gehouden. Ook aanvoerder Wes Morgen zette vorige week zijn handtekening onder een sterk verbeterd contract. 

Wie sowieso in Leicester lijkt te blijven, is Ben Chilwell. De talentvolle linksback speelde zich afgelopen seizoen in de kijker bij onder meer Liverpool. Zijn contractverlenging wordt op korte termijn wereldkundig gemaakt. De tiener gaat een weeksalaris van 35.000 euro opstrijken.