We gaan gesprekken aanknopen met Anderlecht, maar pas na de kwalificatieduels

"We gaan gesprekken aanknopen met Anderlecht, maar pas na de kwalificatieduels"

25-07-2016 23:53

RSC Anderlecht rondde onlangs de komst van Alexandru Chipciu definitief af. De Brusselaars azen echter nog op een tweede Roemeen van Steaua Boekarest, namelijk Nicolae Stanciu. De voorzitter van de Roemeense topclub heeft alvast goed nieuws voor Herman Van Holsbeeck en co.

"Stanciu heeft ons laten weten dat hij graag wil vertrekken", aldus de excentrieke Gigi Becali bij Digisport. "De mensen van Anderlecht hebben een gesprek gevraagd. Dat zal er ook komen, maar pas na onze Europese kwalificatieduels."

Net als Anderlecht treedt Steaua namelijk aan in de derde voorronde van de Champions League. Daarin ontmoet het het Tsjechische Sparta Praag. Bij paars-wit brandt men misschien stiekem een kaarsje voor een uitschakeling van de Roemenen, aangezien die dan hoogstwaarschijnlijk meer bereid zullen zijn om te verkopen.

Seizoen van de doorbraak
De 23-jarige Stanciu is, net als Chipciu, een offensieve middenvelder. Het voorbije seizoen stond hij veertien keer aan het kanon bij Steaua. Zijn uitstekende prestaties leverden Stanciu een plaatsje bij het nationale elftal op. In aanloop naar het EK wist de inmiddels zevenvoudige international vier keer raak te treffen in vijf duels. Op het EK zelf kwam hij bij twee basisplaatsen niet tot scoren.