Een club als Charleroi, dat is eigenlijk voor eeuwig en altijd herbeginnen

"Een club als Charleroi, dat is eigenlijk voor eeuwig en altijd herbeginnen"

25-07-2016 23:32

Sporting Charleroi kende een behoorlijk tegenvallende voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. In zes oefenwedstrijden wist het slechts één maal te winnen. Clément Tainmont hecht echter niet te veel belang aan die tegenvallende resultaten: "De competitie, dat is iets totaal anders."

Nederlagen tegen het Turkse Osmanlispor, het Roemeense Steaua Boekarest en de tweedeklasser Cercle Brugge en Union Saint-Gilloise; een doelpuntenloos gelijkspel tegen Stade de Reims en een overwinning met het kleinste verschil tegen de Franse tweedeklasser RC Strasbourg. Ziedaar het bijzonder magere voorbereidingsparcours van de Carolo's.

"Maar dat blijven vriendschappelijke wedstrijden", relativeert Tainmont bij La Dernière Heure. Toch is hij niet blind voor de mindere prestaties. "Natuurlijk oogt de balans niet zo fraai. Nu kan het goed zijn dat de tekortkomingen van deze ploeg snel naar boven gehaald zullen worden, dat men gaat zeggen dat we zelfs tegen teams uit 1B niet kunnen winnen." 

Tijd voor het echte werk
Toch behoudt de linkermiddenvelder goede hoop op een succesvol seizoen. "Het kampioenschap, dat is iets totaal anders. Vanaf dan komt er ook grinta en vechtlust bij kijken. Daarnaast heb je natuurlijk wat geluk nodig", beseft de Fransman. Charleroi opent zaterdag haar seizoen met een thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren.

Net als de voorbije jaren verloor Charleroi in het tussenseizoen sterkhouders als Jérémy Perbet en Dieumerci Ndongala. Beiden spelen nu voor KAA Gent. Tainmont weet echter dat dat nu eenmaal de gang van zaken is in het moderne voetbal. "Een club als Charleroi, dat is eigenlijk voor eeuwig en altijd herbeginnen", vat hij het samen.