'Gezelschap voor Lukaku en Mirallas: aanvaller van 15 miljoen dinsdag voorgesteld'

'Gezelschap voor Lukaku en Mirallas: aanvaller van 15 miljoen dinsdag voorgesteld'

25-07-2016 22:23

Marko Arnautovic rondt deze week zijn transfer naar Everton af. Oostenrijkse media schrijven maandagavond dat de aanvaller van Stoke City waarschijnlijk dinsdag zijn handtekening zet onder een meerjarig contract bij de club van Rode Duivels Romelu Lukaku en Kevin Mirallas. 

Everton gaat volgens Sky Sports Australia ongeveer vijftien miljoen euro betalen voor de 27-jarige Arnautovic. Omdat het contract van de rechtspoot bij Stoke nog één jaar doorliep en onderhandelingen over een langere samenwerking op de klippen liepen, waren The Potters bereid om mee te werken aan een verkoop. Op Goodison Park tekent Arnautovic een contract voor vier jaar. Eerder deze zomer werd het enfant terrible gelinkt aan Paris Saint-Germain. 

Arnautovic speelt sinds september 2013 bij Stoke. De aanvaller maakte tien jaar geleden zijn debuut in het betaald voetbal namens FC Twente. In 2010 verkaste hij naar Internazionale en later speelde de aanvaller ook nog drie jaar in de Bundesliga, bij Werder Bremen. Afgelopen seizoen maakte Arnautovic twaalf doelpunten in de Premier League.