Ook Portugal wordt bestemming van Rode Duivels in WK-kwalificatiecampagne

Ook Portugal wordt bestemming van Rode Duivels in WK-kwalificatiecampagne

25-07-2016 22:10

De Rode Duivels zullen in het kader van de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 naar Portugal moeten afreizen. Niet om de Europese kampioen partij te geven weliswaar, maar om Gibraltar in de ogen te kijken. De uitwedstrijd tegen de dwergstaat vindt namelijk plaats op Portugese bodem. 

Dat heeft de Belgische voetbalbond officieel laten weten. Het duel staat gepland op 10 oktober. Oorspronkelijk behoorde Gibraltar overigens niet tot de poule van de Rode Duivels. Omdat de FIFA het ministaatje pas op 13 mei officieel erkende, moest het na de initiële loting toegevoegd worden aan één van de kwalificatiepoules voor het WK.

Volgens La Dernière Heure is dat indirect ook de reden waarom het duel in Portugal afgewerkt zal worden. Gezien de korte termijn van de beslissing heeft Gibraltar nog niet voldoende tijd gehad om haar nationale stadion aan te passen aan de internationale normen. Om zich te plaatsen voor het WK in Rusland moeten de Rode Duivels naast Gibraltar ook Cyprus, Estland, Griekenland en Bosnië-Herzegovina achter zich houden.