Liverpool loost overbodige 'Welsh Xavi' voor zestien miljoen euro bij Stoke

Liverpool loost overbodige 'Welsh Xavi' voor zestien miljoen euro bij Stoke

25-07-2016 21:59

Joe Allen maakt per direct de overstap naar Stoke City. Voor de Welshman van Liverpool wordt volgens Engelse media ongeveer negentien miljoen euro betaald. Allen zette zijn krabbel onder een vijfjarig contract bij The Potters. 

De spelmaker (26) verkaste vier jaar geleden in het kielzog van manager Brendan Rodgers van Swansea City naar Liverpool. Op Anfield slaagde de international er nooit écht in om een onbetwiste basisklant te worden. Afgelopen jaargang deed Jürgen Klopp steeds minder vaak een beroep op Allen. Na de komst van onder meer Georginio Wijnaldum naar The Reds werd het duidelijk dat een transfer in de maak was.

Het wordt dus Stoke City voor Allen. Onder meer de BBC meldt dat de werkgever van Ibrahim Afellay en Erik Pieters een kleine negentien miljoen euro betaalt voor de speler die ooit door Rodgers 'The Welsh Xavi' werd genoemd. Met Wales schakelde hij België nog uit op het Europees Kampioenschap. Eerder op de dag deed Stoke ook al zaken. De Egyptische vleugelaanvaller Ramadan Sobhi werd gecontracteerd.