Ex-speler van Westerlo en Oud-Heverlee Leuven overleden op 31-jarige leeftijd

Ex-speler van Westerlo en Oud-Heverlee Leuven overleden op 31-jarige leeftijd

25-07-2016 20:42

Boy-Boy Mosia, een 31-jarige ex-speler van onder andere Westerlo en Oud-Heverlee Leuven, is zaterdag onverwacht overleden op bezoek bij vrienden. Dat melden zijn ex-clubs op sociale media.

Mosia was een Zuid-Afrikaanse jeugdinternational die tijdens zijn jeugd op veel interesse van topclubs kon rekenen. Toen hij 14 jaar was trainde hij één jaar bij de jeugd van Juventus. Vier jaar later keerde Mosia terug naar Europa. Na een test bij Manchester United, tekende hij uiteindelijk voor Chelsea.

Voor hij er een wedstrijd zou spelen, werd hij een jaar later uitgeleend aan Westerlo samen met landgenoten Masilo Modubi en Jeffrey Ntuka. Die laatste stierf overigens in 2012 bij een steekpartij in Zuid-Afrika. Daar viel de vleugelspeler van 1.55 meter aanvankelijk vooral op door zijn lengte. Hij toonde echter ook zijn talent en werd definitief overgenomen door de Kemphanen. Doorbreken zou hij wel pas tijdens een uitleenbeurt Oud-Heverlee Leuven, nadat hij al eens zonder succes naar Dessel was getrokken. Uiteindelijk speelde Mosia 69 wedstrijden in de Jupiler Pro League.

Nadien trok hij in 2008 terug naar zijn jeugdclub Black Aces in zijn thuisland. Hij zou er echt nooit een wedstrijd spelen en de club snel verlaten door een gebrek aan professionalisme. De redactie van VoetbalPrimeur.be wenst zijn medeleven te betuigen aan alle vrienden en familie van Boy-Boy Mosia.