Van Gaal vindt België een mooi team, maar expliciete belangstelling is er niet

"Van Gaal vindt België een mooi team, maar expliciete belangstelling is er niet"

25-07-2016 18:41

Cees Wijburg vindt de werkwijze van de Belgische voetbalbond behoorlijk amateuristisch. De Nederlandse voetbalkenner begrijpt niet waarom de bond een vacature online plaatst. Als intimus van Louis Van Gaal kan hij ook inschatten in welke mate de 65-jarige trainer open staat voor de Rode Duivels.

Wijburg vindt het vreemd dat iedereen zomaar kan en moet solliciteren. "Het is alleszins niet de manier waarop ik het zou aanpakken. Bij dit soort jobs moet je niet met vacatures werken. Ik ga volgende week bij De Keersmaecker langs om mijn visie toe te lichten", klinkt het bij ALL Sports Radio

De voorbije dagen verschenen her en der berichten dat Van Gaal dolgraag aan de slag zou gaan als Belgisch bondscoach, maar Wijburg nuanceert. "Het is wel zo dat, als een verzoek hem bereikt, hij dat nauwgezet zal onderzoeken en bekijken. Maar ik kan niet bevestigen dat hij het effectief wil."

"Het gaat te ver om expliciet te roepen dat hij belangstelling heeft voor het Belgische nationale elftal", maakt de Nederlander duidelijk. "Al kan ik wel zeggen dat hij het een mooi team vindt. Voor zover ik het kan beoordelen zou hij ook geen clubelftal meer gaan trainen, maar enkel een land."