Schumacher werd kampioen in een Ferrari en niet in een Fiat, begrijp je?

"Schumacher werd kampioen in een Ferrari en niet in een Fiat, begrijp je?"

25-07-2016 18:26

De verwachtingen bij RSC Anderlecht zijn steeds torenhoog, maar deze jaargang staat er nog meer druk op de ketel dan anders. Na twee kleurloze seizoenen moet de Belgische recordkampioen weer de titel grijpen. René Weiler aanvaardt het verwachtingspatroon, maar relativeert ook.

"Ik voel die druk eigenlijk niet echt", verklaart de Zwitser in Het Laatste Nieuws. "We gaan er alles aan doen, maar als we naast de titel pakken, gaat het leven verder, toch? In het voetbal denkt men dat het leven dan stopt. Een catastrofe, dat is wat er gebeurt in Nice, Turkije, München... Dát zijn de problemen van de wereld. Kijk naar Stuttgart (dat vorig seizoen uit de Bundesliga degradeerde, nvdr.), die club heeft intussen alweer 25.000 abonemmenten verkocht."

Toch rekenen de Anderlecht-fans op de nieuwe coach om orde op zaken te stellen. "Maar men praat ook te vaak over de trainer, vind ik. Michael Schumacher werd F1-kampioen in een Ferrari, niet in een Fiat, begrijp je? Ik wil me zeker niet verschuilen, maar elke coach heeft de juiste spelers en kwaliteit nodig. Als evenwel de juiste versterkingen komen, dan hebben we voldoende kwaliteit om prijzen te winnen, dat is zeker", besluit Weiler.