Ook jullie hebben intussen wel gezien waar we extra kwaliteit nodig hebben

"Ook jullie hebben intussen wel gezien waar we extra kwaliteit nodig hebben"

25-07-2016 12:52

Sint-Truiden kon haar supporters op de jaarlijkse fandag nauwelijks bekoren. Na een zoutloze pot voetbal bleven de Kanaries steken op een 0-0-gelijkspel tegen de Spaanse tweedeklasser RCD Mallorca. Toch probeert trainer Ivan Leko vooral het positieve te onthouden, al vraagt hij tegelijk om versterking.

STVV mocht ruim een uur tegen tien man spelen in het galaduel met de nummer zeventien uit de Segunda Division van vorig jaar. Daarin wist het echter geen doelpunt te maken. "Toch zag ik passie, inzet en hoge druk", relativeert Leko in Het Laatste Nieuws. "En verder was er ook progressie. De automatismen van op training kwamen terug en ik telde kansen om een drietal doelpunten te maken."

Tot daar de goed-nieuws-show. "We zijn nog niet klaar voor Lokeren (de opponent in de openingswedstrijd van STVV, nvdr.)", geeft de nieuwe hoofdcoach toe. "Maar dat zullen we tegen zaterdag wel zijn. Ik zie momenteel 13 à 14 spelers die in aanmerking komen voor mijn typeploeg. Dat zijn er twee à drie te weinig. Ook jullie hebben intussen wel gezien waar we wat extra kwaliteit nodig hebben, neem ik aan", hint hij naar het bestuur.