Hasi shopt opnieuw op de Freethiel: Waasland-Beveren bevestigt akkoord over Langil

Hasi shopt opnieuw op de Freethiel: Waasland-Beveren bevestigt akkoord over Langil

25-07-2016 12:06

Steeven Langil gaat Waasland-Beveren dan toch verlaten. De Franse aanvaller aasde de voorbije weken op een transfer, maar leek in te binden toen er geen akkoord uit de bus kwam. Nu heeft de Belgische eersteklasser dan toch een overeenkomst gesloten. Legia Warschauw neemt Langil over.

Op de eigen website bevestigt Waasland-Beveren de deal met het Poolse team van Besnik Hasi. Enkel de medische testen kunnen de overgang van Langil nog in het water doen vallen. Waasland-Beveren benadrukt dat het "het vooropgestelde bedrag" ontvangt voor haar nukkige aanvaller. De Fransman zorgde de voorbije weken immers voor commotie door onomwonden te verklaren dat hij de Freethiel wilde verlaten.

Op de clubsite staat het volgende te lezen: "Ondanks de recente toenadering tussen club en speler, kiest Langil dus voor een avontuur elders. Waasland-Beveren betreurt die gang van zaken maar wil wel meewerken aan een uitgaande transfer, te meer omdat maandagochtend Legia Warschau een correct voorstel deed voor de flankspeler. Bovendien kan je je de nodige vragen stellen bij het engagement van de speler, die op zeer korte tijd wisselende signalen gaf naar onze club en haar achterban."

Hasi shopt opnieuw op de Freethiel
Met zijn (waarschijnlijke) transfer naar Legia vervoegt Langil de troepen van Hasi, eind vorig seizoen aan de deur gezet bij RSC Anderlecht. De 44-jarige trainer weet de weg naar de Freethiel blijkbaar nog steeds goed te vinden, want eerder plukte hij ook Thibault Moulin al weg uit Beveren. Als vervanger voor Langil hoopt men bij W-B twee aanvallende versterkingen in huis te halen.