Van Holsbeeck waarschuwt Okaka: Wordt genoeg betaald om te doen wat we vragen

Van Holsbeeck waarschuwt Okaka: "Wordt genoeg betaald om te doen wat we vragen"

25-07-2016 10:02

Na enkele weken voorbereiding heeft Stefano Okaka zich allerminst in de bovenste lade van trainer René Weiler gevoetbald. De aanvaller van RSC Anderlecht valt vooral op door zijn nukkigheid en zijn gebrek aan fitheid. Herman Van Holsbeeck ziet maar één oplossing voor Okaka: "Werken, werken en werken."

Okaka werd recent zelfs naar de B-kern gestuurd, omdat hij stevig in de clinch ging met Weiler. "Okaka heeft het niet gemakkelijk met de discipline die onze coach van hem verlangt", erkent Van Holsbeeck bij Het Laatste Nieuws. "Maar ik denk wel dat hij genoeg betaald wordt om uit te voeren wat de club en de coach van hem verwachten."

"We hebben nu een trainer voor wie discipline allesbehalve een ijdel woord is. Iemand die eist dat iedereen zich plooit naar zijn regels. Jong of oud, die regels gelden voor iedereen.Ik denk dat Okaka genoeg gezond verstand heeft om in te zien dat hij nu maar één ding moet doen: werken, werken en nog eens werken." 

Ook de prestaties van de Italiaan óp het veld waren in de voorbereiding niet om over naar huis te schrijven. Daarvoor heeft de Anderlecht-manager wel een verklaring. "Okaka is eigenlijk 10 dagen te laat aan de voorbereiding begonnen door transferbeslommeringen. Momenteel is hij dus eigenlijk nog niet klaar om te spelen", aldus Van Holsbeeck.