De plotse ommekeer van Izquierdo: Toen hij aankwam was Joske een kind

De plotse ommekeer van Izquierdo: "Toen hij aankwam was Joske een kind"

25-07-2016 09:41

José Izquierdo lijkt klaar om een topseizoen te spelen. In de Supercup toonde de Colombiaan dat hij in vorm is, al speelde hij vorig seizoen wisselvallig. Teammanager en tolk Devy Rigaux denkt dat Izquierdo een klik heeft gemaakt.

Izquierdo ontplofte vorig seizoen in de Play-Offs, maar in de reguliere competitie was hij een pak minder. Rigaux heeft de indruk dat hij een andere Izquierdo ziet. "Speciale dingen heeft Izquierdo niet gedaan. Wel heeft hij mentaal de klik gemaakt en is hij nu verlost van fysieke problemen. Bij de start van vorig seizoen had 'Joske' last van allerlei pijntjes. Het gevolg van de zware play-offs aan het eind van zijn eerste seizoen in Europa. Intussen is zijn lichaam aangepast", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. 

Ook de reacties uit zijn thuisland zijn een belangrijke factor. "Belangrijker dan zijn fysieke paraatheid is zijn focus. Izquierdo is heel hard bezig met zijn imago. Dankzij het winnen van de titel heeft hij ingezien dat hard labeur uiteindelijk oplevert. En dat hij op die manier de grote held en het uithangbord is in Pereira, een kleine stad in Colombia. Daar is hij enorm fier op."

Izquierdo heeft zich ondertussen ook ontpopt van speelvogel tot trainingsbeest. "Joske was bij aankomst in Brugge een kind, maar door successen te oogsten is hij volwassen geworden. Hij is gefocust op de Champions League-wedstrijden en wil er koste wat het kost in uitblinken. Net daarom is hij nu al in goeie doen."