Ex-topschutter van Jupiler Pro League wordt weggestuurd door Beerschot

Ex-topschutter van Jupiler Pro League wordt weggestuurd door Beerschot

25-07-2016 09:17

Beerschot Wilrijk mocht in de afgelopen weken twee testers met naam en faam ontvangen op training. Hakim Borahsasar is een ex-speler van Club Brugge, Jaime Ruiz was ooit zelfs topschutter. Toch worden beiden niet aangenomen.

De carrière van Ruiz gaat al een tijdje gestaag bergaf. In het seizoen 2008-2009 werd hij nog topschutter bij Westerlo, maar mede door blessures heeft hij die goede vorm nooit kunnen aanhouden. De 32-jarige aanvaller heeft ook nu weer een jaar niet gespeeld, en dat was er kennelijk aan te merken bij Beerschot Wilrijk. De Colombiaan zal er in ieder geval geen contract krijgen.

Hetzelfde geldt voor twee andere aanvallende spelers, met name Hakim Borahsasar en David Iboma. Zo blijft er nog maar één tester over bij Beerschot, met name Stevy Okitokandjo. Ook die moet echter niet te veel hopen. "Hij kan enkel komen als er nog iemand uit onze huidige kern zou vertrekken. We hebben altijd gezegd dat we zouden werken met een selectie van twintig veldspelers en drie keepers en daar stappen we niet van af", zegt technisch directeur Frank Staes in Het Laatste Nieuws.