Boude voorspelling: Vanderhaeghe wordt volgende coach van Anderlecht

Boude voorspelling: "Vanderhaeghe wordt volgende coach van Anderlecht"

25-07-2016 08:24

De nieuwe Belgische competitie begint deze week al, tijd dus voor een voorbeschouwing. In Het Belang Van Limburg heeft Jacky Mathijssen de eer om de clubs door te lichten, en hij begint met KV Oostende. 

Hij heeft in ieder geval gemengde gevoelens bij Yves Vanderhaeghe, de coach van Oostende. "Wat voor de club geldt, geldt ook voor de coach. Hij is een coming man. In een normaal doorgroeiscenario kan hij de volgende coach worden van Anderlecht. Maar dan moet hij wel slagen bij Oostende. De vraag is of hij dat kan. In de tweede helft van vorig seizoen heeft hij van zijn pluimen gelaten. In de play-offs werd de kustploeg bijna constant op haar nummer gezet", aldus Mathijssen.

Met Luc Devroe, een oude bekende van Mathijssen, heeft Oostende wel een goede manager. "Ik heb destijds nog met manager Luc Devroe gewerkt. Hij geeft heel veel aandacht aan het scoutingsteam. Jongeren die elders net tekortschieten, durft hij wel een kans geven. Geregeld met succes. Kijk maar naar Perisic, die dankzij hem helemaal is doorgebroken. Nu werden Bossaerts en Dimata weggeplukt bij Manchester City en Standard. Het zou me niet verbazen als die onder de begeleiding van Devroe zullen ontbolsteren en het nodige rendement halen."

Als beste transfer geeft hij wel meteen Silvio Proto op. "De samenwerking tussen Proto en Oostende wordt een succes, zeker weten. Silvio wordt zonder twijfel de nummer één. Als hij erin slaagt een paar goeie wedstrijden te keepen, is de trein vertrokken. Typisch voor Proto is zijn Italiaanse natuur, die naar boven komt in gemeende ergernis als iets hem niet naar de zin gaat. Zijn mimiek werkt dan op de lachspieren. In het kader waarin hij nu terechtkomt, zou dat kunnen wegvallen. Voor hem is Oostende een mooie doorstart."