'Anderlecht wil overbodige verdediger een nieuwe kans geven'

'Anderlecht wil overbodige verdediger een nieuwe kans geven'

25-07-2016 07:57

Bij Anderlecht krijgen heel wat vergeten spelers plots hun kans, zo komt Nathan Kabasele plots piepen in de spits. Ook in de verdediging zien we echter een oude bekende terug. Coach René Weiler laat weten dat ook Fabrice N'Sakala zijn kans krijgt.

De Franse linksachter moet eigenlijk al verschillende transferperiodes weg, maar er is niet voldoende interesse om een goed bedrag te krijgen. Bastia zou hem nu in het vizier hebben, maar de ex-club van Guillaume Gillet kan zich de moeite besparen.

Weiler heeft namelijk elke speler die meetraint nodig. "Ik heb mijn namen in mijn hoofd, maar het is nog te vroeg. Net zoals het nog te vroeg is om te spreken over namen op posities. Het is simpel: élke speler die nu meetraint, is voor mij een mogelijke basisspeler. Ook N'Sakala, Trezeguet en Doumbia", vertelt Weiler.

Weiler heeft de A-kern dit seizoen wat afgeslankt, aardig wat spelers hebben dat niet overleefd. Veel jonge spelers zitten momenteel in de zogeheten B-kern bis, waar er zeer weinig kans is op speelminuten.