Italiaanse scheidsrechter fluit belangrijke match van Anderlecht

Italiaanse scheidsrechter fluit belangrijke match van Anderlecht

24-07-2016 23:33

Anderlecht staat komende dinsdag voor de eerste belangrijke test van het nieuwe seizoen. De Brusselaars gaan dan in de derde voorronde van de Champions League in Rusland op bezoek bij FK Rostov. De leiding is in handen van een Italiaan.

De UEFA heeft Luca Banti aangeduid als de scheidsrechter voor de heenmatch. De 42-jarige Banti fluit sinds 2004 op het hoogste niveau in Italië. In 2009 werd hij door de UEFA gepromveerd naar internationaal niveau en Banti leidde vorig seizoen drie duels in de Europa League. Het is niet de eerste keer dat hij te maken krijgt met een Belgische ploeg.

Zo was hij in 2013 de arbiter bij PSV-Zulte Waregem (2-0), dat toen ook een match in de voorronde van de Champions League betrof. Een jaar later moest hij in de play-offs van de Europa League de match tussen Club Brugge en het Zwitserse Grasshopper (1-0) in goede banen leiden. In beide matchen gaf hij slechts twee gele kaarten.

Banti maakte in 2014 ook kennis met de Rode Duivels. De EK-kwalificatiematch tussen Bosnië-Herzegovina en onze nationale ploeg werd door hem gefloten. Hij gaf destijds één gele kaart in de wedstrijd, die destijds in een 1-1 gelijkspel eindigde.