Antwerp titelfavoriet: Kijk naar de transfer van Dierckx, dat is gewoon straf

Antwerp titelfavoriet: "Kijk naar de transfer van Dierckx, dat is gewoon straf"

24-07-2016 21:48

Volgens vele waarnemers zal de titelstrijd in 1B uitdraaien op een duel tussen Royal Antwerp FC en Lierse SK. Frédéric Frans streek deze transferperiode neer op het oude nest, maar legt de druk bij Antwerp. Al is de mandekker ervan overtuigd dat zijn club de kwaliteiten heeft om kampioen te spelen.

Over de vraag wie nu dé titelfavoriet is voor het komende seizoen, hoeft Frans niet lang na te denken. "Toch Antwerp dan", laat hij optekenen in Gazet van Antwerpen. "Kijk naar de komst van Tuur Dierckx. Dat is gewoon een straffe transfer." Toch beperkt 27-jarige verdediger het gevecht om de titel niet tot een tweestrijd. "Ook Oud-Heverlee Leuven en Roeselare gaan sterk voor de dag komen."

Frans geeft Lierse ook een behoorlijke kans om de droom te realiseren. "Als je ziet hoeveel gasten bij ons al kam­pioen werden in tweede: Vanhamel, Joachim, Habarugira, Buysens, Goris, ­Wils, ikzelf... En dan heb je ook nog een ervaren technische staf met Van Meir, Janssens, Wahed en Nys. Dat geeft vertrouwen. Ik ben alvast niet naar hier gekomen om tweede te worden”, besluit hij ambitieus.