Mignolet deinst niet terug voor concurrent: Competitie nodig om vooruit te gaan

Mignolet deinst niet terug voor concurrent: "Competitie nodig om vooruit te gaan"

24-07-2016 20:59

Liverpool-trainer Jürgen Klopp wilde er in de zomermercato per se een nieuwe doelman bij en dus maakte Loris Karius de overstap naar Anfield Road. Met de Duitse jeugdinternational krijgt Simon Mignolet er een serieuze rivaal bij. De Rode Duivel pakt die concurrentie echter positief op.

"Ik denk dat die uitdaging ons goed zal doen", tekende Goal op uit de mond van Mignolet. "Je hebt competitie nodig om vooruitgang te boeken, als speler en als team. Ik ben het gewoon om te vechten voor mijn plaatsje. Zowel de voorbije seizoenen als bij mijn vorige clubs (Sint-Truiden en Sunderland, nvdr.) was dat het geval", klinkt het.

De Limburger trekt de vergelijking met de nationale ploeg. "Daar is het hetzelfde liedje: als je iets wil, moet je ervoor vechten. Eigenlijk komt het er allemaal op neer hoe je er zelf mee omgaat. De moeilijkste uitdaging is het gevecht dat je met jezelf aangaat", vat Mignolet het filosofisch samen. 

De doelman zal zich dus niet focussen op de prestaties van zijn nieuwe concurrent. "Het heeft absoluut geen zin om naar iemand anders te kijken. Je moet gewoon je eigen job doen en dat zo goed mogelijk doen. Dat is in ieder geval wat ik altijd zal blijven doen", besluit hij.