Büttner kan gehoopte transfer definitief vergeten door keuze voor Barça-back

Büttner kan gehoopte transfer definitief vergeten door keuze voor Barça-back

24-07-2016 20:18

Besiktas gaat zich versterken met Adriano. De linksback van FC Barcelona is zondagavond aangekomen in Istanbul om zijn transfer naar de kampioen van Turkije af te ronden. Door de komst van Adriano zal ex-Anderlecht-speler Alexander Büttner niet in Istanbul aan de slag gaan.

Besiktas en Barcelona zijn het dit weekend eens geworden over de afkoopsom van Adriano. Hij kost zes ton. De 31-jarige Braziliaan, die door de komst van Lucas Digne in Camp Nou geen uitzicht meer had op speelminuten, gaat waarschijnlijk maandag zijn handtekening zetten onder een driejarig contract.

De overstap van Adriano naar Besiktas zat er al een tijdje aan te komen, zeker nadat de club dit weekend de onderhandelingen met Barcelona aankondigde. De Braziliaan speelde sinds 2010 voor Barça en kwam eerder uit voor Coritiba en Sevilla.

De keuze van Besiktas voor Adriano heeft gevolgen voor Büttner. De linksback is definitief niet meer nodig bij de zwart-witten uit Istanbul, maar heeft over belangstelling niet te klagen. Ook een terugkeer naar Nederland behoort weer tot de mogelijkheden.