Voormalig sterkhouder vreest moeilijk seizoen: Elk jaar een slechte periode

Voormalig sterkhouder vreest moeilijk seizoen: "Elk jaar een slechte periode"

24-07-2016 19:39

Waasland-Beveren verloor sterkhouder Thibault Moulin, maar heeft tijdens deze transfermercato stevig ingekocht. De club is ambitieus en mikt hoger dan de twaalfde plaats van vorig seizoen.

Bart Cluytens heeft echter zijn twijfels. De voormalige sterkhouder van SK Beveren voorspelt een lange en moeilijk degradatiestrijd voor zijn ex-club. "Het is al jaren vechten om erin te blijven. Dat zal dit seizoen niet anders zijn", vertelde hij aan Het Nieuwsblad. "De stabiliteit is weg na de fusie. Er wordt enkel aan de korte termijn gedacht. Elk jaar worden de beste spelers weggeplukt en komt er een karrevracht aan nieuwe spelers bij."

"Waasland-Beveren heeft elk jaar wel een slechte periode. Vorig seizoen zijn er enorm sterk gestart, maar nadien ging het snel bergaf en uiteindelijk konden ze de degradatie maar op het nippertje vermijden. Ik vrees een herhaling van dat scenario. Als het dan faliekant afloopt, is het gedaan met Waasland-Beveren. Als ze zakken naar reeks 1B zie ik ze niet meer terugkomen. Dan is het afgelopen."