Anthuenis: Een analist die nooit trainer was, kent maar de helft van de zaak

Anthuenis: "Een analist die nooit trainer was, kent maar de helft van de zaak"

24-07-2016 17:18

Aimé Antheunis heeft al een lange carrière achter de rug in het Belgische voetbal. Momenteel is de gewezen bondscoach analist voor De Zondag. Bij die krant blikte hij even terug op zijn loopbaan.

"Mijn leven staat in het teken van het voetbal. Op school bakte ik er weinig van. Ik speelde toen al bij Lokeren. Toen we naar eerste klasse promoveerden, liep ik een zware knieblessure op. Lokeren wou op dat moment professioneler gaan werken en ik zou mijn job moeten opzeggen. Dat wou ik niet. Ik heb dat pas opgegeven toen ik hoofdtrainer werd."

Of Antheunis het niveau van eerste klasse aankon, durfde hij niet te zeggen. "Voetbaltechnisch wel, maar qua snelheid en wendbaarheid weet ik het niet. Toen we promoveerden met Lokeren was ik al 29. Was ik destijds 19, dan zou ik het risico genomen hebben. Ik vond het te riskant om mijn job op te geven vlak na zo'n zware blessure."

Momenteel is de gewezen trainer van Racing Genk en RSC Anderlecht aan de slag als analist, al zou hij aanvankelijk ook in de beruchte reviewcommissie zetelen, maar dat ging niet door. "Ik ben graag analist, want het verplicht me het voetbal van nabij te volgen", vertelde Antheunis daarover. " Een analist die nooit trainer is geweest, kent maar de helft van de zaak. Ik heb die ervaring wel en kan een andere kijk geven op wat er gebeurt in een kleedkamer."

'Ik had ook toegezegd voor de reviewcommissie, maar plots suggereerde een krant of ik wel de juiste persoon was door mijn Anderlecht-verleden. Dat is heel flauw, want elk lid heeft wel ergens een verleden. Ten tweede word ik vandaag overal goed ontvangen, zowel op Anderlecht als op Genk of Club Brugge. Als je in die commissie terechtkomt, zou je een stuk van je vrijheid moeten opgeven en dat wou ik niet."