Als Vincent tegen Sunderland fit is, prima. Bij de start van de CL, ook prima

"Als Vincent tegen Sunderland fit is, prima. Bij de start van de CL, ook prima"

24-07-2016 13:16

Vincent Kompany moet in alle rust toewerken naar zijn heroptreden bij Manchester City. Dat heeft trainer Pep Guardiola althans aangegeven op een persconferentie in Beijing. De verdediger en kapitein van de Citizens herstelt momenteel nog van een blessure aan het dijbeen.

"Wat hem de voorbije twee jaar is overkomen, is zowel voor hem als voor het team heel lastig", aldus de Spaanse succestrainer vanuit Beijing, waar City het nieuwe voetbalseizoen voorbereidt. "Het belangrijkste is gewoon dat hij daadwerkelijk fit is wanneer hij terugkeert. Hij moet iedere dag kunnen trainen en iedere week wedstrijden kunnen spelen."

"We mogen absoluut niets overhaast", vervolgt Guardiola. "Hij is pas echt fit als de dokters en fysio's hem groen licht geven. Als dat tegen Sunderland is (de openingswedstrijd van de Citizens in de competitie, nvdr.), prima. Bij de start van de Champions League of zelfs pas in september, ook prima." City eindigde vorig jaar als vierde in de Premier League, waardoor het in augustus al aan de bak moet in de kwalificatiefase van het kampioenenbal.

De Rode Duivel blesseerde zich afgelopen seizoen in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid, waardoor hij meteen zijn deelname aan het EK in Frankrijk in rook zag opgaan. Vanwege zijn broosheid werden ook vraagtekens geplaatst bij zijn toekomst in Manchester, maar Guardiola lijkt die nu helemaal weg te nemen.