Ondanks winst is Cools toch streng voor zichzelf: Moet beter kunnen

Ondanks winst is Cools toch streng voor zichzelf: "Moet beter kunnen"

24-07-2016 10:24

Ondanks nieuwe aanwinst Ricardo van Rhijn was het Dion Cools dat in de Supercup mocht aantreden tegen Standard. De rechtsachter hield Junior Edmilson uit de wedstrijd. Al was hij toch niet helemaal tevreden over zijn partij. 

"Persoonlijk kan ik niet klagen, want ik denk dat mijn rechtstreekse tegenstander nauwelijks gevaarlijk kon zijn", vertelt hij op de officiële website. "Verdedigend kon ik mijn streng wel trekken, maar aanvallend moet ik nog beter kunnen. Of ik komende vrijdag op Mechelen zal spelen, moet je aan de trainer vragen. Ik zal alleszins zorgen dat ik klaar ben om straks opnieuw te starten", vertelt Cools.

De jonge rechtsachter is wel bijzonder tevreden dat Club zijn eerste prijs van het jaar kon pakken. "Ik denk te mogen stellen dat we ons eerste doel van het nieuwe seizoen bereikt hebben, namelijk het behalen van de Supercup. Je mag het zelfs een kleine revanche noemen voor het verlies dat we vorig jaar leden tegen datzelfde Standard voor de Beker van België."

"Het was zeker niet makkelijk voor ons, omdat zij bij hun eerste gevaarlijke hoekschop konden scoren en natuurlijk omdat wij vlak voor de rust met tien man kwamen te staan na de te strenge rode kaart voor Hans Vanaken. Gelukkig konden wij de scheve situatie na de rust, ondanks onze numerieke minderheid, redelijk snel rechtzetten met twee knappe goals. Ik denk dat wij al bij al de 2-1 overwinning verdiend hebben", besluit Cools.