Clement is bikkelhard voor scheidsrechter Smet: Dat was geen rode kaart

Clement is bikkelhard voor scheidsrechter Smet: "Dat was geen rode kaart"

24-07-2016 07:11
3

Scheidsrechter Wim Smet had geen gemakkelijke avond tijdens de Supercup. Club Brugge en Standard maakten er een stevige wedstrijd van, het leidde tot een rode kaart voor Hans Vanaken. Ivan Santini had echter ook rood kunnen krijgen.

Santini gaf na tien minuten een elleboogstoot richting Timmy Simons, die voor verzorging van het veld moest. Smet liet betijen, en dat is niet naar de zin van Marc Degryse.

"Santini had wat mij betreft al na 10 minuten niet meer op het veld mogen staan. Ik dacht even dat Wim Smet geen geel en geen rood ging trekken omdat het toch nog altijd de Supercup is. Maar als hij die fout van Santini door de vingers ziet, moet hij dat ook doen bij Hans Vanaken. Je moet consequent fluiten", vertelt hij op 2BE.

Philippe Clement gaf tijdens de rust al een soortgelijke reactie. "Het openingsdoelpunt komt er door een man die niet meer op het veld had mogen staan. En we hebben juist de beelden bekeken en dan zie je dat Hans Vanaken de bal probeert af te schermen. Voor mij is dat geen rode kaart."