Gent geraakt in laatste test niet voorbij Nederlandse eersteklasser

Gent geraakt in laatste test niet voorbij Nederlandse eersteklasser

23-07-2016 20:24

Het is AA Gent niet gelukt om een zege te boeken tijdens de laatste test voor de competitiestart. De Buffalo's moesten zaterdag in de ontmoeting met Willem II genoegen nemen met een gelijkspel. Gent kwam tegen de Nederlandse eersteklasser niet verder dan 1-1.

In de openingsfase was de match in evenwicht. Beide ploegen kwam niet tot grote kansen, al was Moses Simon na een half uur spelen gevaarlijk met een hard schot. Vlak voor de pauze kwam Gent vervolgens op voorsprong. Thomas Matton opende de score voor de bezoekers. Er werd getwijfeld aan buitenspel, maar de offensieve middenvelder mocht doorgaan en schoof de 0-1 langs doelman Nigel Bertrams. Dit was ook meteen de ruststand.

De ploeg van Hein Vanhaezebrouck wist de voorsprong niet lang vast te houden. In de 50e minuut maakte Erik Falkenburg namens Willem II met een goed schot in de verre hoek gelijk. Gent raakte in de slotfase nog de paal, terwijl ook de Nederlanders nog een paar kleine kansen kregen. Er werd echter niet meer gescoord. Het bleef zodoende bij 1-1. 

AA Gent moet volgende week zondag in de eerste speelronde van de Jupiler Pro League op bezoek bij KV Kortrijk. De Buffalo's spelen komende donderdag in eigen huis eerst nog de heenmatch van de derde Europa League-voorronde tegen het Roemeense FC Viitorul Constanta.