Zulte Waregem stuurt Nederlanders met harde nederlaag naar huis

23-07-2016 19:34

Zulte Waregem lijkt helemaal klaar voor de start van het nieuwe seizoen. Essevee was vrijdag veel te sterk voor de Nederlandse eersteklasser NEC Nijmegen: 5-1. Mbaye Leye was de man van de match.

De start van Zulte Waregem was in het eigen Regenboogstadion niet perfect. De thuisploeg kwam namelijk na een kwartier spelen uit het niets op achterstand. NEC-verdediger Dario Dumic kopte de 0-1 tegen de touwen. Zulte Waregem bracht de stand drie minuten later echter al weer in evenwicht. Essevee kreeg een strafschop vanwege handspel en de penalty werd koelbloedig benut door Mbaye Leye.

Het team van Francky Dury nam de match in handen en ging op zoek naar een tweede treffer. Het thuispubliek kreeg een offensiefe ploeg te zien en dat leidde ook tot de 2-1. Igor Vetokele trapte een voorzet van Alessandro Cordaro in de 32e minuut hard binnen. Na een mooie vrije trap wist Leye de marge voor de pauze nog te verdubbelen.

Beide ploegen wisselden veel na rust en daardoor zakte het tempo. Zulte Waregem bleef wel de betere ploeg. Leye maakte tien minuten voor het einde zijn hattrick compleet, na een onzelfzuchtige assist van aanvalspartner Vetokele. Leye bekroonde zijn avond met een assist op Onur Kaya, die voor het slotakkoord zorgde. Zulte Waregem kende zo een goede generale repetitie voor de openigsmatch tegen promvendus AS Eupen, dat volgende week zaterdag in de competitie op bezoek komt.