Opstellingen Club Brugge - Standard: Deze 22 namen strijden om de eerste prijs

Opstellingen Club Brugge - Standard: Deze 22 namen strijden om de eerste prijs

23-07-2016 19:10

De voorbereiding is nu definitief ten einde voor Club Brugge en Standard Luik. De landskampioen en bekerwinnaar strijden immers zaterdagavond vanaf 20u om de Supercup, de eerste prijs van het seizoen. De volgende 22 namen staan aan de aftrap in het Jan Breydelstadion.

Club Brugge deed tot op heden met Tomas Pina, Ricardo van Rhijn en Anthony Limbombe drie grote aankopen. Ricardo van Rhijn start op de bank, terwijl de geblesseerde Pina nog niet fit genoeg is. Kersverse aanwinst Limbombe zit nog niet bij de selectie. Michel Preud'homme doet daarom een beroep op veel bekende namen. Dion Cools start als rechtsachter, waar hij de positie van de naar Paris Saint-Germain vertrokken Thomas Meunier inneemt. Verder start Timmy Simons centraal achterin, omdat Björn Engels nog niet hersteld is van zijn kwetsuur. Jelle Vossen krijgt in de spits de voorkeur boven Abdoulay Diaby.

Bij Standard Luik zien we wel enkele nieuwe gezichten. Zo is Jean-François Gillet de nieuwe doelman van de Rouches. Hij is de eerste keus van trainer Yannick Ferrera, die de jonge Guillaume Hubert op de bank heeft gezet. Ibrahima Cissé werd teruggehaald van KV Mechelen en start direct in de basis. Voorin vormt de Oegandees Farouk Miya, die definitef werd overgenomen van Vipers SC, een spitsenkoppel met Ivan Santini. De Kroaat was het afgelopen seizoen in de bekerfinale de matchwinnaar tegen Club Brugge.