Fandag Lokeren eindigt in mineur na zware nederlaag tegen Newcastle

23-07-2016 18:22

KSC Lokeren pakte uit met een grote naam als tegenstander op de fandag. Het Engelse Newcastle mocht de Waaslanders bekampen. Dat zal Lokeren zich intussen beklaagd hebben. Lokeren verloor namelijk met 0-4.

Wat een mooi einde moest worden van een leuke fandag, eindigde in een ware nachtmerrie. Na dertien minuten voetballen kon Newcastle al vieren na een doelpunt van Ayoze. Newcastle ging voort op dat elan en Daryl Janmaat verdubbelde score in de 26e minuut. Het ging nog van kwaad naar erger toen Ayoze in de 38e minuut zijn tweede van de avond kon scoren.

Ook na de pauze kon Lokeren zich niet doorzetten. Sterker nog, Newcastle scoorde al weer. Een afgeweken bal belandde in doel. Het bleef uiteindelijk ook bij een 0-4 eindstand. Bij Newcastle kreeg Sels alweer een basisplaats. Ook Chancel Mbemba stond in de basis, Aleksandar Mitrovic begon op de bank. Door het ontbreken van onder meer Tom De Sutter en Serhiy Bolbat speelde Lokeren in een 3-5-2 opstelling met Marko Miric en Jaja Coelho diep in de spits.