Gerets blikt terug op uitspraken van Nilis: Kan hem recht in de ogen kijken

Gerets blikt terug op uitspraken van Nilis: "Kan hem recht in de ogen kijken"

23-07-2016 17:51

Luc Nilis haalde onlangs nog uit naar zijn ex-trainer Eric Gerets. Volgens de ex-aanvaller van PSV had Gerets zijn carrière bij de Eindhovenaren geliquideerd. Gerets reageert nu op die uithaal. 

Gerets, die momenteel met gezondheidsproblemen kampt, had de uithaal ook te horen gekregen. Hij vindt echter niet dat hij ooit in fout is gegaan. Op de vraag wat er nu precies is misgelopen, wil hij niet echt antwoorden. "Bel hem eens en vraag het. Alleen bomen komen elkaar nooit tegen. Mensen wel. Je moet elkaars mening niet delen, wel respecteren", klinkt het in De Morgen.

Nilis was nochtans duidelijk: 'Eric Gerets heeft mij geliquideerd. Al heel snel pakte hij me keihard aan in het bijzijn van de volledige staf', zei Nilis. "Heftig ja, maar dat is voor zijn rekening", aldus Gerets. "Ik kan hem recht in de ogen kijken."

Een gesprek tussen Nilis en Gerets is er nooit geweest. "Nee. Op zijn afscheidsmatch zou hij mij geen hand hebben gegeven, las ik in Het Belang van Limburg. Dat was ik al vergeten. Heb ik ook geen moeite mee", besluit de ex-coach van onder meer PSV en Olympique Marseille.