Gedroomde kandidaat-bondscoach voor velen haakt af: Ik kan het niet meer

Gedroomde kandidaat-bondscoach voor velen haakt af: "Ik kan het niet meer"

23-07-2016 17:04

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zoekt na het ontslag van Marc Wilmots naar een nieuwe bondscoach. Als het wat anders was afgelopen, was Eric Gerets nu bondscoach.

Twee keer was het ei zo na zover. "Maar de timing zat nooit goed", vertelt hij in De Morgen. Nu wacht hij niet meer op die kans. Hij heeft zijn carrière helemaal afgesloten. "Het trainerschap is een afgesloten hoofdstuk. Mijn gezondheid laat het niet meer toe. Dan zou ik binnen twee jaar sowieso onder de grond liggen."

Hersenbloeding
De voormalige trainer van PSV en Marseille werd in 2012 wakker met pijn in zijn linkerbeen. Na een diagnose in het ziekenhuis komt aan het licht dat hij een lichte hersenbloeding had. Een operatie was nodig. Tijdens de operatie vinden de artsen nog twee bloedvatafwijkingen, aneurysma's, in zijn hersenen.

"Nu zijn ze nog zo klein dat de dokters niet willen opereren. Maar vroeg of laat zal het toch moeten. Want als die springen, is het gedaan. Als mij medisch niet overkomen was wat mij is overkomen, dan was ik nog steeds trainer. Ik had nog graag één keer de vuist gebald." De Rode Duivels waren een optie. Gerets had nog een andere droom. "Mijn clubje, Standard, waar ik meer dan tien jaar voor heb gespeeld. Maar ik kan het gewoon niet meer."