Preud'homme zalft: Van Rhijn speelde ongelukkig, maar kent onze speelstijl niet

Preud'homme zalft: "Van Rhijn speelde ongelukkig, maar kent onze speelstijl niet"

23-07-2016 15:36

Club Brugge strijdt zaterdag met Standard om de Super Cup. Voor de kersverse aanwinst Anthony Limbombe komt de partij nog te vroeg. Ricardo van Rhijn maakt wel deel uit van de selectie, maar is nog niet volledig klaar.

"In Roeselare speelde hij een ongelukkige match, maar ik heb hem gezegd daar geen rekening mee te houden. Hij kent onze manier van spelen en verdedigen nog niet en moest door blessures centraal achterin spelen", stelt coach Michel Preud’homme in Het Laatste Nieuws.

"Bovendien had hij de dag daarvoor tot middernacht onderhandelingen gevoerd en in de voormiddag alweer getraind. Na de komst van Limbombe is ons huiswerk af. Als er straks niemand vertrekt bij een uitzonderlijk bod, kunnen we over een heel mooie spelerskern beschikken."

Vorig jaar verloor Club Brugge de strijd om de Super Cup tegen AA Gent. "Nu hebben we zes weken voorbereiding gehad, toen niet", herinnert Preud'homme zich. "Op dat moment waren we keihard aan het werk. Hadden we er toen het beste van gemaakt, was een zege misschien wel mogelijk. Jongens zoals De Bock, Refaelov en Simons vinden dat de voorbereiding nu minder zwaar is dan vorig seizoen, maar dat is omdat ze meer volume hebben."