Cluytens hekelt korte-termijnplanning: Bij degradatie keert Beveren niet terug

Cluytens hekelt korte-termijnplanning: "Bij degradatie keert Beveren niet terug"

23-07-2016 15:06

Bert Cluytens verdedigde tussen 1974 en 1981 de kleuren van SK Beveren. Momenteel is hij gepensioneerd en heeft hij de ploeg van Vrasene (2e provinciale) onder zijn hoede. Cluytens volgt Waasland-Beveren nog steeds. Hij vreest voor een strijd tegen de degradatie, of misschien wel meer.

"Dertiende? Ik vrees dat ik het daar eens moet mee zijn", stelt Cluytens in Het Nieuwsblad. "Het is al jaren vechten tegen degradatie. Het zal dit jaar niet anders zijn. De reden? Sinds KSK Beveren Waasland-Beveren werd, is de stabiliteit weg."

"Lange-termijnplanning was altijd de sterkte van Beveren. Nu is het korte termijn. Elk jaar worden de beste spelers weggeplukt en komen er zeven, acht nieuwe bij. Moulin is al weg en straks misschien nog Langil. Hij stuurde zijn kat op stage, dat betekent dat hij tegen zijn goesting bij Beveren is.”

"Sterkhouders zoals Langil of Moulin moet je voor langere tijd aan je binden. Ik weet het, daar is geld voor nodig. Zo is het onbegonnen werk om een ploeg te bouwen. En dat wreekt zich op het veld", aldus Cluytens. "Elk jaar heeft Beveren een slechte periode. Vorig jaar maakten ze een sterke start, maar nadien ging het bergaf. En hebben ze zich met de hakken over de sloot gehandhaafd."

"Ik zie dat scenario zich herhalen. En op een dag zal het faliekant uitdraaien. En dan is het gedaan. Ja, ik weet het, een sombere visie. Maar het is realistisch. Als Beveren zakt naar tweede klasse, of 1B zoals dat nu heet, dan zie ik ze niet meer terugkomen. Dan is het afgelopen."