Vandamme luidt de alarmbel: Ik zie geen eigen jongeren meer bij Kortrijk

Vandamme luidt de alarmbel: "Ik zie geen eigen jongeren meer bij Kortrijk"

23-07-2016 14:20

Maxim Vandamme, die naam weerklinkt nog als een klok in en rond het Guldensporenstadion. De middenvelder maakte tussen 1981 en 1988 furore bij KV Kortrijk en is de club blijven volgen. "Ik maak me zorgen", waarschuwt hij.

Vandamme (55) is momenteel trainer van Eendracht Wervik. Toch volgt hij zijn oude liefde nog steeds op de voet. En Vandamme maakt zich zorgen over de Veekaa. "Vorig seizoen was al een kluchtje, met de aanwerving van Johan Walem als coach die geen enkele binding had met de club", stelt Vandamme in Het Nieuwsblad.

"Het was eigenlijk al ingezet met de overname van de Maleisiërs. Daaraan merk je dat het topvoetbal één grote commerçe is geworden. Waardoor ik mij steeds minder betrokken voel bij de club", stelt Vandamme. "Vanhaezebrouck en Vanderhaeghe hebben veel recht gehouden en ik heb de indruk dat de scouting van Claude Verspaille en vooral Gil Vandenbroeck nog steeds goed werkt. Maar zal het nu wéér lukken, met allemaal relatief goedkope spelers? Koken kost geld. En als je dan ziet dat Yveske als coach van Oostende nu weer Tomasovic en Marusic heeft weggehaald én Chanot weg is, dat is zowat een hele verdediging."

"Ik vraag mij toch af wat er schort aan de jeugdopleiding, ik zie steeds meer buitenlanders maar géén eigen jongeren. Eindigde Kortrijk vorig seizoen nog onverhoopt achtste, ik mag hopen dat ze dit jaar niet in problemen komen. Een degradatie naar tweede zou een drama zijn voor die club. Coach Belhocine geef ik het voordeel van de twijfel. Om een veldbezetting neer te zetten, moet je geen dertig jaar coach zijn."