OFFICIEEL: toptalent van Anderlecht treedt in de voetsporen van zijn broer

OFFICIEEL: toptalent van Anderlecht treedt in de voetsporen van zijn broer

23-07-2016 14:04

Aaron Leya Iseka is officieel speler van Olympique Marseille. Het jeugdproduct van Anderlecht verlaat het Astridpark en trekt op huurbasis naar de Zuid-Franse club. Na één jaar wordt zijn situatie geëvalueerd.

Iseka kwam vanmorgen aan in de tweede stad van Frankrijk. L'OM, sinds vrijdag met oude bekende Gunter Jacob als sportief directeur, was op zoek naar een nieuwe aanvaller na het vertrek van Michy Batshuayi naar Chelsea. In de zoektocht naar nieuw aanvallend talent, kwam de negenvoudige Franse kampioen bij de jonge broer van Batshuayi uit.

De aanvaller maakte indruk op Marseille tijdens de Youth League, waarin hij tussen 2013 en 2015 13 keer raak trof in 15 wedstrijden voor paars-wit. Zaterdagochtend slaagde hij met verve voor de medische testen en mocht hij meteen aansluiten bij zijn kersverse ploegmakkers, die naar Aix-La-Chapelle trekken voor de Happy Bet Cup 2016.

"Ik zit in een geweldige vorm", aldus Iseka bij zijn voorstelling. "Ik heb voor Marseille gekozen omdat het een grote club is en omdat ik hoge ambities heb. Het is een droom. Ik ga het maximum geven. Ik ben al een aantal keer komen kijken in het stadion. De supporters zijn geweldig. Het is een droom om te scoren in het Stade Velodrome."