Vorig jaar waren we voetballend de betere in tweede, nu moeten we ons aanpassen

"Vorig jaar waren we voetballend de betere in tweede, nu moeten we ons aanpassen"

23-07-2016 13:02

KAS Eupen verzekerde zich vorig seizoen van de titel in Tweede Klasse. Daardoor mogen de Panda's zich als enige promovendus melden voor de Jupiler Pro League 2016-2017. Veteraan Luis Garcia Fernandez licht de kwaliteiten van de ploeg uit de Oostkantons toe.

"Vorig seizoen waren we voetballend meestal de betere ploeg in tweede klasse, nu zullen we ons moeten aanpassen. Maar ook vorig jaar hebben we verschillende keren bewezen dat we zowel met als zonder bal kunnen spelen”, verduidelijkt de 35-jarige Spanjaard in L'Avenir. Garcia, die zeven caps telt voor de nationale ploeg, speelde de voorbije twee jaar nagenoeg alles aan de Kehrweg. 

“Onze voorbereiding verliep goed. De resultaten in de oefenwedstrijden vielen soms tegen, maar dat had alles te maken met onze zware trainingsweken. Drie weken lang trainden we extra hard om klaar te zijn. Daardoor kwamen we soms vermoeid aan de aftrap. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken. We weten dat de batterijen beetje bij beetje worden opgeladen”, klinkt het zelfverzekerd.

Link met Espanyol
“Met Sylla hebben we er een aanvaller bij die vorig seizoen nog bij Espanyol speelde." Garcia maakte zelf jarenlang het mooie weer bij de club uit Barcelona, waar de aanvaller annex middenvelder tussen 2005 en 2011 46 keer de netten bol zette. "Maar het is niet zo dat mijn contacten met Espanyol nog een rol speelden in de transferonderhandelingen", benadrukt hij.

Eén grote familie
Over de sterkste troef van de Panda's hoeft de aanvalsleider niet lang na te denken. "Eupen is vooral één grote familie. Of we nu goeie momenten beleven of een tegenslag oplopen, de groepssfeer blijft altijd overeind. Het is aan die groepssfeer te danken dat we naar eerste klasse zijn gepromoveerd”, besluit het ouderdomsdeken.