Butelle kan zijn lof niet op over Brugse supporters: Echt ongelooflijk hier

Butelle kan zijn lof niet op over Brugse supporters: "Echt ongelooflijk hier"

23-07-2016 11:52

Club Brugge werd vorig seizoen landskampioen en heeft dat deels te danken aan Ludovic Butelle. De doelman werd in januari weggehaald uit Frankrijk. De Fransman pakte uit met enkele knappe reddingen. Hij deed de Brugse supporters dansen. Die maakten op Butelle duidelijk ook indruk.

"Het is echt ongelooflijk hier", vertelt de Fransman aan Football365. "Toen ik hier aankwam, hebben ze met gezegd dat de Brugse supporters hetzelfde vuur hebben als die van Marseille. Ik dacht bij mezelf dat ze me dat gewoon vertelden om me te overtuigen. Maar wanneer je hier het veld betreedt, en de supporters beginnen te roepen... De supporters helpen je hier echt tijdens een wedstrijd."

En na elf jaar wachten konden de Brugse supporters eindelijk nog eens een titel vieren. "Die titel is een beloning voor hun harde werk. We zijn bijzonder fier dat we onze supporters kunnen helpen aan een titel. Op wedstrijdagen zijn hier mensen met shirts, sjalen, ... Ze hebben allemaal iets van Club Brugge aan. Het is echt hallucinant. Een volledig andere mentaliteit dan in Frankrijk. Het is wel mooi om te zien", aldus Butelle.