'Ik teken niet voor de derde plaats met Gent, we streven naar het hoogste'

'Ik teken niet voor de derde plaats met Gent, we streven naar het hoogste'

23-07-2016 11:37

Hein Vanhaezebrouck zag grote rivaal Club Brugge vorig seizoen landskampioen worden. Dat wil Vanhaezebrouck niet opnieuw zien gebeuren. Hij heeft dit seizoen één doel: kampioen worden.

"Gent moet een club zijn die op vijf jaar tijd drie keer binnen de eerste drie eindigt, één keer kam­pioen wordt en één keer uit die top drie mag vallen. Dán zijn we een topclub", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "We zijn dus goed bezig. Voor dit seizoen zou opnieuw een plaats bij de eerste drie ongelooflijk zijn. Maar ik teken vandaag niet voor de derde plaats, neen."

"Gent moet altijd gaan voor het opperste. En het is momenteel nog wat zoeken, ja. Eerst nog Viitorul Constanta (Europa League, komende donderdag, red.). In week zes van de voorbereiding is dat geen probleem, het is maar een paar dagen eerder dan de start van de competitie."

"We willen de groepsfase halen, dan duurt dat minstens tot Nieuwjaar. Gent kan zich niet permitteren die eerste maanden van de competitie te laten schieten, geen enkele club eigenlijk. De Europa League is voor ons niet de belangrijkste doelstelling. Dat blijft de competitie. En ik zei toch: we streven naar het hoogste", aldus de coach van Gent.