Denswil solliciteert niet naar plekje bij Nederland: 'Lig er niet wakker van'

Denswil solliciteert niet naar plekje bij Nederland: 'Lig er niet wakker van'

23-07-2016 11:06

Club Brugge kon vorig seizoen rekenen op een sterke Stefano Denswil. De Nederlander ontpopte zich bij Blauw-Zwart tot één van de sterkhouders. Hij werd Belgisch landskampioen, maar een telefoontje van de Nederlandse bondscoach leverde hem dat niet op.

Hier en daar werd geopperd dat Denswil moet worden opgeroepen voor de nationale ploeg van Nederland. Denswil zelf denkt er niet echt aan. "Ik weet niet of ze me volgen", zegt de verdediger in Het Nieuwsblad. "En eerlijk gezegd is het ook niet iets waar ik van wakker lig. Ik hoor sommigen zeggen dat het tijd wordt dat ik er eens bij ben, maar dat is niet aan mij om dat te bepalen. Nederland heeft genoeg goede spelers. Als ik er bij ben, dan hoor ik het wel."

Denswil kan zich komend seizoen misschien in de kijker spelen in de Champions League. "Ik denk dat we ons vooral moeten focussen om er een mooi avontuur van te maken. De Champions League is zo'n speciale competitie", zegt de Nederlander. Denswil speelde twee CL-campagnes met Ajax. Zlatan Ibrahimovic (PSG) was in 2014 zijn laatste rechtstreekse tegenstander.