Vanhaezebrouck is nog niet tevreden over kern: De strijd is niet simpel

Vanhaezebrouck is nog niet tevreden over kern: "De strijd is niet simpel"

23-07-2016 10:52

Hein Vanhaezebrouck is duidelijk over zijn ambities met Gent. Hij wil graag opnieuw een titel vieren. De coach beseft echter dat er daarvoor nog versterkingen nodig zijn.

"Dit is bekend: ik hoop tegen de start van de competitie op nog minstens twee bijkomende verdedigers. En de club wil investeren en structureerde met Patrick Turcq de scouting, ik panikeer niet. Maar het is niet evident", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Denis Odoi bijvoorbeeld koos voor Engeland. De strijd is niet altijd simpel. Zo hebben we nu de strijd verloren tegen Oostende. Adam Marusic, ja. Men noemt Oostende een kleine club, maar het troeft wel iedereen af. Als wij horen dat de concurrentie uit Oostende komt, zeggen we meteen: laat maar.”

De voorbije wintertransferperiode haalde Gent al heel wat spelers, maar overtuigen konden ze niet. "Onze vorige wintertransfers, die klaar hadden kunnen zijn tegen het volgende seizoen, zijn tegengevallen, ja. Vier onbekende namen, Rob Schoofs en Mbark Boussoufa. Alleen Wikheim en Rob Schoofs blijven over. Wikheim laat soms wel goeie dingen zien, maar zit nog steeds in een aanpassing. En voor Rob mag de stap van STVV naar AA Gent niet onderschat worden", besluit Vanhaezebrouck.