Been over mentaliteitsproblemen van Limbombe: Hij kon zich geen pijn doen

Been over mentaliteitsproblemen van Limbombe: "Hij kon zich geen pijn doen"

23-07-2016 09:25

Club Brugge lijkt met Anthony Limbombe een opvallende versterking beet te hebben. De flankspeler werd ooit nog doorgestuurd bij Racing Genk, maar kan nu langs de grote poort terug binnenkomen. Waarom faalde hij bij Genk?

Ex-trainer Mario Been kent het antwoord. Limbombe heeft altijd de techniek gehad om het te maken, maar niet de mentaliteit. "Aan zijn talent lag het niet. Ik kon heus ook wel zien dat Anthony fantastisch kon voetballen. Alleen wilde hij zich geen pijn doen. Hij slaagde er niet in om keer op keer alles te geven", vertelt Been in Het Laatste Nieuws.

Racing Genk had geen andere keuze dan hem weg te sturen, want hij wilde te snel te veel. "Hij was een speelvogel, die bovendien ook nog eens heel erg stil was binnen de groep. Op het veld dribbelde Anthony vooral graag en nam hij het niet al te nauw met zijn defensieve taken. En hij was heel ongeduldig voor zijn leeftijd."

Been denkt dat zijn transfer naar NEC de ommekeer was. "Die andere omgeving heeft hem deugd gedaan. Bij Genk zat hij te veel onder de beschermende vleugels van zijn ouders, in NEC kon hij niet anders dan volwassen worden. Hij had geen keuze.”