Belgische topcoach zet deur op een kier voor Rode Duivels: Ik heb interesse

Belgische topcoach zet deur op een kier voor Rode Duivels: "Ik heb interesse"

23-07-2016 08:40

Veel supporters van de Rode Duivels willen dat Marc Wilmots een Belgische opvolger krijgt, maar wie moet het dan worden? Hein Vanhaezebrouck wordt genoemd, en die droomt in ieder geval wel van een job als bondscoach.

Vanhaezebrouck is gelukkig bij Gent, maar de nationale ploeg is voor hem het hoogste. "Ja, ik zou best graag de nationale ploeg willen coachen. Uiteraard, zo'n ploeg! Dat ik nog elke dag op het veld wil staan, klopt niet helemaal. Ik ben intussen ook al 52, al zou je dat niet zeggen. Het zou een nieuwe uitdaging zijn", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Bovendien zou Vanhaezebrouck in theorie kunnen vertrekken bij Gent. "Ja, er staat een clausule in mijn contract waardoor ik weg kan bij Gent. Maar die stond er ook al in bij Kortrijk. Een standaardprocedure. Zei onze voorzitter dat de bond niet genoeg geld heeft om mij bij Gent weg te halen? De bond heeft nooit veel geld gehad, ik zal verbaasd zijn als ze een zogenaamd onbetaalbare coach zouden kunnen binnenhalen. En een duobaan is niet realistisch. Maar als je mij vraagt of de Rode Duivels mij interesseren, zeg ik eerlijk ja! Maar niet nu", voegt hij er nog aan toe.