Simons denkt na over pensioen: In januari kan het gedaan zijn

Simons denkt na over pensioen: "In januari kan het gedaan zijn"

23-07-2016 08:09

Timmy Simons begint aan zijn negende seizoen bij Club Brugge, er lijkt geen sleet te komen op de verdedigende middenvelder. Hij wordt dit jaar 40, maar wanneer zal hij stoppen?

Simons speelde vorig jaar vrijwel alles voor Club Brugge, een ambitie die hij dit jaar ook nog heeft. Iedereen verwacht dat hij volgende zomer stopt, maar daar is hij zelf niet zeker van. "Eerlijk? We zullen zien... Club is alvast bezig met jongens binnen te halen om mij te vervangen. Dat is terecht, want ik kan niet blijven spelen en het is ook de bedoeling dat we afronden. Maar stel dat ik het seizoen alweer doorkom en opnieuw alles speel?", vraagt hij zich luidop af in Het Laatste Nieuws. "Wat als ik weer 80 procent, of zelfs maar 60 procent van de wedstrijden afwerk? 

Het is dus lang niet zeker dat hij zijn schoenen binnenkort aan de haak hangt. "Op dit moment kunnen we maar een paar maanden vooruit kijken. In januari kan het plots over en uit zijn. Het kan veel sneller gaan dan gepland, maar het is de bedoeling om alvast dit seizoen door te maken. Kijk, normaal gezien wordt dit mijn laatste jaar. Er moet natuurlijk eens een einde aan komen, maar wanneer weet ik echt niet. Het hangt ook af van de evolutie van de jongens op mijn positie. Doen ze het goed? Des te beter..."

De oudste speler ooit in Eerste Klasse kan Simons waarschijnlijk wel niet worden. Voorlopig is die eer nog altijd voor Ratko Svilar, die in 1994 nog in doel stond bij Antwerp. Hij was toen maar liefst 44 jaar oud, Simons heeft dus nog een tijdje te gaan.