Gentenaren boeken knappe winst tegen Russische ploeg van Vercauteren

22-07-2016 21:06

KAA Gent heeft de wedstrijd tegen het Russische Krylia Sovetov Samara goed afgesloten. De Buffalo's wonnen hun voorlaatste oefenwedstrijd met 2-1.

Hein Vanhaezebrouck gaf in de verdediging enkele jongeren de kans om zich te bewijzen. Ook Jérémy Perbet en Laurent Depoitre kregen voorin een kans. Die samenwerking verliep alvast vlot. Na twintig minuten voetballen kon Gent vieren. Perbet scoorde op assist van Depoitre. Daar bleef het ook bij tot de rust.

De uitploeg kwam na de rust beter uit de kleedkamer. Na zes minuten werd de gelijkmaker gescoord door Adis Jahovic. Nieuwe doelman Jacob Rinne maakte geen kans. Tien minuten later pakte de doelman wel uit met een knappe redding. Dat was ook het teken voor Gent om een tandje bij te steken.

De Buffalo's werden na zeventig minuten voetballen beloond voor hun inzet. Danijel Milicevic dribbelde zich langs enkele Russen en legde af naar Rob Schoofs. Die deed de bal in doen verdwijnen: 2-1. Zaterdag werkt Gent nog een oefenwedstrijd af tegen Willem II.