OFFICIEEL: Transfertarget Anderlecht kiest voor andere club

OFFICIEEL: Transfertarget Anderlecht kiest voor andere club

22-07-2016 20:36
3

RSC Anderlecht moet niet meer hopen op de komst van Robert Mak. De Slowaakse flankaanvaller heeft besloten om naar Rusland te vertrekken. Hij zette zijn handtekening onder contract bij Zenit Sint-Petersburg.

Dat meldt de Russische club op het digitale thuis. De Slowaakse buitenspeler tekent een contract voor vier jaar bij de Russische topclub. Mak was afgelopen seizoen zeer belangrijk voor de Grieken. Hij wist in 46 wedstrijden twintig keer het doel te vinden en was drie keer de aangever bij een doelpunt.
Mak speelde ook met de nationale ploeg van Slowakije op het EK in Frankrijk. In de drie poulewedstrijden tegen Wales, Rusland en Engeland was hij basisspeler. In de verloren achtste finale tegen Duitsland bleef hij op de bank.

Mak stond ook even in de belangstelling van Anderlecht. Paars-wit zou zelfs een bod van 3,5 miljoen euro hebben uitgebracht op de flankaanvaller. Het werd echter al snel duidelijk dat hij zijn zinnen had gezet op een transfer naar Rusland. De Russische topclub bood een veelvoud van wat Anderlecht bood.